Bestil inden kl 11.00 og få buketten leveret allerede i morgen

Få buketten til at glæde længere

En buket blomster på et bord, eller en reception, er det første der fanger øjnene. Blomster signalerer ro, overskud og livsglæde. Læs her, hvordan du får mest glæde og det gladeste blomsterliv ud af dine buketter.

 

Forlæng holdbarheden på din buket

En buket blomster kan glæde og pynte i dagevis hvis du – eller den du har sendt buketten til – følger et par nemme huskeråd. Du får her 3 gode råd fra vores eksperter.

 

1. Husk rigtig vandtemperatur

Det har stor betydning, at vandet til buketten har den rigtige temperatur – og ny forskning har vist, at forskellige blomster faktisk kræver vidt forskellige temperaturer.

Nogle blomster – typisk løgblomster som tulipaner, påskeliljer og hyacinter har det bedst i koldt vand. Men blomster med grenlignende stilke som roser og syrener trives bedst i rigtig varmt vand. Gerne det varmeste fra hanen. Forklaringen er, at det varme vand presser luften ud af blomstens transportsystem og gør det nemmere for blomsten at suge vand helt ud i enden af stilken – hvor blomsterne sidder.

Består buketten af forskellige slags blomster, så stil den i lunkent vand. Husk også at bruge den lille pose med det specielle holdbarhedsmiddel, som følger med buketten, og som sikrer, at stilkene får de nødvendige næringsstoffer. Tulipaner skal dog ikke have holdbarhedsmiddel.

 

2. Fjern eventuelle blade

Blandt andet for at medvirke til at holde vandet i vasen så frisk som muligt, er det en god ide at fjerne alle blade på den nederste del af stænglen. Så undgår man også dårlig lugt fra halvrådne blade.

 

3. Skær stænglerne på skrå

Skær stænglerne på skrå mindst 2 cm oppe ad stilken. Så kan blomsterne langt nemmere optage vandet. En tommelfingerregel er, at jo hårdere stilk en blomst har – som fx en rose – jo længere og mere skråt skal du skære snittet.

I øvrigt er det en god ide at skære snittet, mens du holder stænglen under vand, så planten suger vand ind i stedet for luft. Luft i stænglen gør det nemlig sværere for planten at suge vand op i stænglen.

 

4. Buketten fortjener en smuk vase

Når du har gjort ovenstående, så glæd dig selv og buketten med at sætte den i en flot ren vase, der klæder buketten.

 

Nyd – og plej din buket

Blomstervand bør skiftes dagligt – og du må meget gerne skære lidt af stænglerne hver gang. På den måde kan dine blomster bedre suge vand, så de ikke falder sammen.

Du kan også hælde et holdbarhedsmiddel i vandet, hvis det fulgte med buketten. Men husk, at løgplanter ikke skal have dette middel, for det får dem til at gro voldsomt, hvilket forkorter holdbarheden.

Et godt tip er også at undgå at placere buketten i en vindueskarm med direkte sollys, eller med en tændt radiator under. Og heller ikke varme fra en lampe.

Og som alle ved, så er frugt sundt og godt – bare ikke for din buket, for frugt udskiller ethylen, der stimulerer modning – også hos blomster. Så hold blomsterne i god afstand til frugtskålen.

Det sidste råd er at stille buketten køligt natten over – så holder den sig frisk og indbydende til næste dag.

Gratis levering

Prisen er altid inklusiv fragt, så den pris, du ser ved hver enkelt buket, lig med den pris, du betaler ved kassen.

Friskhedsgaranti

Bestiller du inden kl. 11:00, har modtageren buketten næste dag.

Tilføj gratis kort

Skal din buket komme med en personlig besked? Du kan tilføje et personligt kort til din buket - ganske gratis.